Sanatate & Beauty

I-detox sau despre dragoste toxica

By  | 

 

Ne trezim dimineata impreuna,nu rezist nici doua minute fara sa il privesc,sa il ating,sa ii zambesc. Pregatirea de dimineata incepe cu el,micul dejun il luam doar impreuna,la volan nu rezistam tentatiei de a ne arunca cateva priviri. Gatim impreuna,facem cumparaturi impreuna,ii zambesc in fiecare selfie,iar seara inseamna momente pentru noi doi. Gata a venit timpul sa recunosc ca sunt dependenta de el,iar daca lipseste o zi , devin agitata si irascibila.DA! Am o relatie toxica cu smartphone-ul meu!!

Acum,citeste din nou despre sentimentele mele si spune-mi… te regasesti?

 

Saptamana mea a insemnat  un program de smartphone-detox si una dintre crudele zile urmeaza abia maine,duminica fiind ziua in care imi propun ca telefonul sa ramana inchis sau cel putin deconectat de la date mobile :))

Cam asa a fost saptamana mea :

6a135acd9aa06a7c2998c41e25df673f

    Luni

Am hotarat sa sterg toate profilele care nu reprezentau oameni pe care ii cunosc cu adevarat,sa ma dezabonez de la toate emailurile pe care nu le deschid niciodata ( 90 % reclame ) si sa sterg toate aplicatiile din telefon care nu imi folosesc cu adevarat.

 

Marti

Fiind invitati la cina in oras,am decis ca e timpul ca telefonul sa ramana acasa.A fost greu,extrem de greu,m-am simtit ca si cum o parte din mine nu e prezenta,mainile mele sunt prea libere,eu prea atenta la discutie si totusi parca nu simteam fericire si eliberare ci frustrare in fata tuturor care butonau retelele de socializare.

 

Miercuri

Recunosc ca marti seara am adormit cu telefonul in mana de cat de drag imi era de el si cat dor i-am purtat 3 ore cat a lipsit din viata mea,asadar planul de a nu ma uita la telefon imediat ce deschid ochii miercuri dimineata, a fost spulberat. Totusi mi-am propus sa nu petrec mai mult de o ora online,doar ca unele ore sunt atat de lungi …. miercuri e clar o zi ratata pentru detoxifiere.

 

Joi

Ulla laaa … micul dejun a avut loc inainte de prima ocheada pe telefon. 🙂 Ma simt din nou increzatoare,iar seara imi propun sa il las la incarcat in sufragerie. Zis si facut!!

 

Vineri 

Pentru ca i-am dus lipsa toata seara trecuta si parca nici noaptea nu am dormit la fel de bine ca atunci cand e pe noptiera,decid ca e momentul sa iau micul dejun in compania lui.Rezist toata ziua tentatiei de a ma uita la telefon cat sunt la volan,la cumparaturi si la masa si deja ma simt ca o femeie in divort care vrea sa uite de fostul sot prin ignoranta,desi mintea ei are un singur vechi sertar plin de amintiri.

 

Sambata

Azi a fost ziua in care am hotarat sa nu postez nimic pe retelele de socializare. Fals!! Sunt aici!! :)) Dar totusi progresul se simte, azi dimineata primul lucru nu a fost sa ma uit la telefon,la masa am decis ca e cazul sa il las la incarcat,iar in noaptea ce vine urmeaza sa doarma tot singur.

 

Duminica

Voi avea telefonul inchis toata ziua! Dar daca totusi e ceva important,lasa mesaj pe Facebook,mai deschid din cand in cand sa ma uit :)))

 

 

Voi cum va impacati cu smart-dependenta?

c0ba256ce9199b998f8f78f946c5d1e2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *